17 Mart 2017 Cuma

Spor eğitmenlerinin yasakladığı yiyecekler

 Ünlülerin spor eğitmenleri asla ağızlarına bile sürmedikleri ve müşterilerine de yememelerini önerdikleri yiyeceklerin listesini açıkladı! 

Bu sıralamanın çoğu zaten hepimizin uzaktan durması gereken beslenme maddelerinden oluşuyorken bazı yasaklar bizi gerçekten de şaşırttı. 
 
İşte Hollywood"un ünlü spor eğitmenleri Harley Pasternak, Jackie Warner ve Tara Stiles mutfaklarından uzaktan tuttukları ve katiyen yemedikleri yiyecekler listesi!
 
Kızarmış yiyecekler
 
David Kirsh, yağda kızartılmış yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söylüyor. 
 
Ara Sıra tadı size çok leziz gelen yiyecekler sağlığınız için en fena etkiyi yapar. 
 
Spor eğitmeni Jonathan Ross da kızarmış gıdaların vücudunuzu imha eden şeylerin başında geldiğini vurguluyor. 
 
Kızarmış yiyeceklerin ucuz ve basit erişilebilir olması, insanların onlardan uzak durmasını zorlaştırıyor ama içerdikleri trans yağ oranı herkesi korkutmaya yetecek düzeyde.
 
Işlenmiş şeker
 
Teddy Bass beyaz yani işlenmiş şekerin uzakta durulması gereken besinler listesinin başında yer aldığını belirtiyor.
 
 Vücutlarımız enerji elde yapabilmek için taze, organik yiyecekler ister diyen ünlü spor eğitmeni, taze ve doğal besinleri tüketmenin daha dinç ve daha nefis olduğunu söylüyor.
 
Ne yediğiniz değil ne kadar yediğiniz
 
Steve Moyer ve Yumi Lee ne yediğinize değil ne değin yediğinizi vurguluyor. 
 
Moyer trans yağların tüketilmesine karşı çıkıyor ve fazla fazla tükettiğiniz herşeyin size kilo aldıracağını savunurken tütketilen yiyeceklerin sağlılık olması onun için birinci kural.
 
Jessica Alba"yla çalışan Yumi Lee, kendisine gelen müşterilere kilo koruması konusunda 80/20 kuralını önerdiğini açıkladı. 
 
Lee"ye tarafından her zaman %100 dinç seçimler yapamazsınız lakin %80 oranında dinç yiyeceklere yönelebilirsiniz.
 
Alkol
 
 Tara Stiles da alkolden uzak duran spor eğitmenleri aralarında. Yoga eğitmeni Stiles eğer cildinizden geçmiş birkaç yılın izlerini silmek istiyorsanız, içki tüketmeyi bırakmanız gerektiğini öğütlüyor. 
 
Stles"a tarafından bu kimsenin dinlemek istemediği bir şey fakat eğer vücudunuzu gözden geçirmek ve genç görünmesini istiyorsanız alkolden uzaktan durmalısınız.
 
Tara Stiles Brooklyn Decker"ın spor eğitmeni ve verdiği tavsiyelerin muhakkak işe yaradığını görebilirsiniz!
 
Tim Rich ise içki tüketiminin size sadece abes kaloriler sağladığını söylerken sadece 21 gün alkolden uzakta durarak birkaç kilo fazlılıktan kurulabileceğimizi belirtiyor. Alkol tüketimin her hafta için sınırlanması gerektiğini savunan Tim Rich kendisininde ayda sadece birkaç tane bira içtiğini açıkladı.
 
Muz ve üzüm
 
Katy Perry ve Lady Gaga"yla çalışan harley Pasternak"ın uzak durduğu iki meyve üzüm ve muz! 
 
 Pasternak, muz ve üzüm yemeden de yaşayabileceğimizi söylüyor. Müşterilerine daha sağlıklı meyveler yemelerini öğütleyen Pasternak"a göre yiyeceğiniz meyvelerin kabuklarınında yenilebilir olmasına uyarı etmelisiniz. 
 
 Meyvelerde yer alan gıda maddelerinin ve liflerin kabuklarında olduğunu bildiren Harley Pasternak, kabuksuz ve yoğun şeker taşıyan meyvelerin sizi tok tutmayacağınında altını çiziyor.
 
Bitmiş gıdalar, karbonhidratlar
 
 Işlenmiş gıdalar ve karbonhidratlar ünlülerin spor eğitmenlerine göre büyük bir risk. Jackie Warner, Jeanette Jenkins ve Valerie Waters"ın iki taraflı tavsiyesi bir yiyeceğin içinde telaffuz edemediğiniz bir madde varsa ondan uzak durmanız.
 
 Meşhur spor eğitmenleri herkesin kraker, ekmek ve kruton gibi besinlerin sadece şeker olduğunu anlaması gerektiğini ve bu besinlerin vücudunuza girdiği anda şekere ve sonrada yağa dönüştüğünü açıkladı.
 
Gazlı içecekler
 
Yoga eğitmeni Andrea Cirignao, Stephania Greco ve John Damon, gazlı içeceklerden uzakta durulmasını savunanlardan. 
 
 Perhiz gazlı içecekler de yasaklar listesine dahil. Gazlı içecekler kemik erimesi, diş çürümesi ve hipertansiyon gibi birçok sağlık durumu sorunuyla bağdaştırılıyor. Çok pozitif şeker içeren bu içecekler sağlıklı bir gıda biçimine yerinde yok. 
 
Gluten
 
Heidi Klum"un doğum sonrası kilo vermesine tezgâhtar olan David Kirsh, tamamlanmış gıdalardaki glutenden uzak durulması gerektiğini belirtti. 
 
Valerie Waters da gluten içeren belirtilen yiyeceklerden uzaktan duruyor. Waffle, kekler ve kahvaltılık gevrekler gibi sevdiğimiz atıştırmalıklar gluten miktarı epeyce pozitif. 
 
Valerie Waters bu yiyeceklerin sadece şişmanlatmadığını ve insanları tembelleştirip sürekli bir uyku hali yarattığını belirtiyor.
Kaynak: Kadın Güzellik Sırları, Güzellik Sırları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder