23 Mart 2017 Perşembe

Vücutta ödem yapan besinler nelerdir?

Vücutta ödem oluşumunun birçok bireyin başına gelen olağan bir süreç olduğunu, ödemin ise alınan tuz miktarının fazlalığı ve içilen su miktarının azlığından kaynaklandığını bildiren Beslenme Uzmanı Şeyda Sular, böylece ödem yapan besinlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Beslenme Uzmanı Şeyda Sular, “Ödem genelde bütün vücuda veya bölgesel olarak dağılmış vaziyettedir. Tuzlu ve su tüketiminin dışında birçok nedene tabi olarak da cisim su tutmaktadır. Bu nedenlerin başında da tüketilen besinlerin içeriği ve içki olarak sıralayabiliriz” dedi.

Salamura tüm besinlerin yüksek oranda tuz içermekte olduğunu kaydeden Sular, “Dünya Sağlık Durumu Örgütü’ne kadar sağlıklı bir birey günde maksimum 5 mg tuz tüketmelidir. Bir adet turşuyu baz alırsak 5-6 adet turşu yiyerek günlük tuzlu tüketimini doldurmaktayız. Hazır soslar, paketli besinler ve aşırı karbonhidrat içeren besinlerde vücutta yüksek miktarda su tutumunu arttırmaktadır. Bunun yanı sıra içki tüketimi vücutta aşırı ödeme niçin olmaktadır” diye konuştu.

Kafein tüketiminin de ödeme neden olduğuna uyarı çeken Sular, “Jurnal kafein alımını 300-400 mg üstüne hariç tutmak ödem oranını arttırmaktadır. Aşırı hap tüketimi, sızı kesiciler ve kortizol içeren ilaçlarda yüksek miktarda ödeme niçin olmakta, bu ilaçların tüketim esnasında bol suyla yardım yapılmalı ve jurnal tuzlu tüketimini sınırlandırılmalıdır” biçiminde konuştu.  İHA

Kaynak: Kadın Güzellik Sırları, Güzellik Sırları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder