23 Mart 2017 Perşembe

Haftada 3 kilo vermenin sırrı

Yalnızca bir hafta sürecek yedi adımlık bir diyetle tam 3 kilo vermenizin sırrını açıklıyor.

Beslenme Uzmanı Emre Uzun, yalnızca yedi adımdan ibaret olan ve bir haftada 3 kilo vermeyi garanti eden perhiz programıyla kilo verme serüveninde kâbusları, umutsuzlukları, irade savaşı yenilgilerini geride bırakmanızı öneriyor. Bir haftada 3 kilo verdiren bu program, birçok ünlü için resim çekimi ya da tatil öncesi hızlı sonuç elde etmek için denenip başarılı olmuş bir yöntem. Beslenme Uzmanı Emre Uzun “Bu yöntemi kullananlar, benzeri üç dört aylık bir diyet programına girmiş gibi sonuç alırlar” diyor.

Haftada 3 kilo vermenin sırrı

Uzun bu yöntemin uzun soluklu ve kalıcı olmayabileceğini, ancak her durumda kişiyi kilo verme yolculuğuna başlatacağını açıklama ediyor. “Bir haftada 3 kilo kaybetmek mümkünse de bu kaybın hepsi saf gövde yağından olmaz” diyor: “Her 1 kilo yağın yakılması için gerekli kalorinin açık kalması nedeniyle sadece bir haftada 3 kilo saf beden yağı yakılamaz. Natürel bu hiç yağ kaybetmeyeceğiniz anlamına da gelmez.”

Uzun’un önerdiği programda vücuttaki insülin seviyesi düşüyor ve suyla birlikte depolanmış karbonhidratlar atılıyor ki bu da vücutta su kaybı yaratıyor. Programın işleyiş prensibi şu: Vücutta glikojen formunda depolanan karbonhidrat yaklaşık 300-500 gram iken suda bu yaklaşık üç katı, yani 1-1,5 kilo düzeyinde. Azalmış insülin seviyesi nedeniyle böbreklerden fazla miktarda sodyum atılınca vücudun tuttuğu su azalıyor. Azalmış vücut yağı ve su ile birlikte sindirim sisteminde sindirilmemiş gıda maddeleri ve dolayısıyla sindirim yükü de azalınca kilo tahsis etmek kolaylaşıyor.

Haftada 3 kilo vermenin sırrı

Haftada 3 kilo vermenin sırrı

İşte o şahane 7 adım

Beslenme Uzmanı Uzun bu etkin programın yalnızca yedi adımdan oluştuğuna uyarı çekerek her adımı izlemeye gerek olmadığını lakin ne kadar çok uygulanırsa o kadar kolay kilo verilebileceğini vurguluyor ve şöyle uyarıyor: “Unutmayın oysa şok diyetler bırakıldığında kilo alma her tarafta başlayabilir. böylece bu diyetin ardından daha planlı ve sürdürülebilir bir beslenme programı uygulamak, verdiğiniz kiloların geri gelmemesini sağlayacaktır.”

1. Daha Az Karbonhidrat ve Daha Yağsız Proteinleri Tüketin

Birkaç gün düşük karbonhidratlı bir perhiz uygulayarak kilo verebilirsiniz. Kısa süreli düşük karbonhidrat alımında vücuttaki su ve şişkinlik azalır. böylece ertesi gün bile tartıda belirgin bir ayrım görebilirsiniz.

Bunun yanı sıra yüksek protein almak da metabolizma hızınızı artırırken iştahınızı azaltır. Bir hafta her tarafında nişastalı yiyecekler ile şekeri unutun, bunların yerine karbonhidrattan düşük sebzeler tüketin ve yanında yumurta, eksik yağlı et ve balık tüketin.

2. Sağlıklı Besinler Tüketin ve Işlenmiş Abur Cuburdan Uzak Durun

Tam tahıldan zengin bir perhiz işinize fazlasıyla yarayacaktır. Bu besinlerin lif içeriği yüksek olduğu için doyuruculuğu fazladır ve pozitif kalori almanızı engeller. Hafta boyunca tam tahıl tüketin, bitmiş besinlerden uzakta durun.

3. İpuçlarını Peşine Düşüp Takip Edin, Kalorinizi Azaltın

Ipucu 1 – tartın: Yediğiniz besinleri tartın ve ölçülere uyarı edin

Ipucu 2 – Yalnızca sofrada yemek yemek yiyin: Gün içindeki atıştırmalıklarınızı azaltın ve akşam yemeğinden sonra elbette bir şey yemeyin.

Anahtar Sözcük 3 – Soslara geçit değil: Kalorisi fazla olan sos ve çeşnileri kullanmayın.

Anahtar Sözcük 4 – Tıka basa sebzeleri: Tabağınızı sebzelerle doldurun, eksik miktarda yağ ekleyin. Nişastalı ve şekerli besinleri olabildiğince azaltın.

Anahtar Sözcük 5 – Yağsız proteinleri seçin: Tavuk ve balık gibi daha eksik yağlı protein kaynaklarını tercih edin.

Ipucu 6 – Kalorili içeceğe hayır: Sıfır kalorili nehir, kahve veya maden suları en iyi dostunuz olsun.

Anahtar Sözcük 7 – Netice: 1 haftada 3 kilo tahsis etmek istiyorsanız altı ipucunu da katı bir şekilde uygulayın.

4. Yük Kaldırın, Yüksek Yoğunluklu Egzersiz Yapın

Ağırlık kaldırmak gibi dayanıklılık egzersizleri, ahenkli aerobik egzersizleri ile aynı miktarda kalori yakmayı sağlar. bununla beraber kas kütlenizi korumanıza ve artırmanıza yardımcı olur. Siklet uyandırmak diyet sırasında düşebilecek hormon seviyelerinde de çoğalma sağlar.

Yüksek yoğunluklu birbirini takip eden egzersizler (HIIT), etkili bir yöntemidir. Çalışmalar, 5-10 dakikalık HIIT’in olağan egzersize kadar yaklaşık beş kat daha fazla kilo kaybına tezgâhtar ve sağlıklı olduğunu gösteriyor. Bir çalışma ardından ya da adi antrenmanın bir parçası olarak haftada üç dört defa HIIT yapabilirsiniz.

5. Spor Salonu Dışarıya da Etkin Olun

Ekstra kalori tüketmek ve daha çabuk kilo kaybetmek için jurnal faaliyetlerinizi artırmalısınız. Kilo vermede ve obeziteyi engellemede çalışma kadar gün içinde ne değin aktif olduğunuz da önemlidir. Mesela, masa başı bir iş ile gün boyu etkin olacağınız bir iş arasında 1000 kalorilik bir ayrım oluşabilir. Bu da yaklaşık 90 ile 120 dakikalık yüksek yoğunluklu bir çalışma yapmak demektir. Yürümek, bisiklete binmek, merdiven çıkmak, önem taşımak, konut işleri, temizlik yerine getirmek gibi hareketlerle spor haricen da kalori yakmanız mümkündür.

6. Gidip Gelen Arzu Diyeti ile metabolizmanızı şaşırtın!

Bu adım tamamiyle sağlıklı kişiler için geçerli bir öneridir. Hiçbir sıhhat problemi olmayan kişiler seçim edebilirler. Özlem Diyeti 24 saatin açıklanmış dilimlerinde aç kalırken açıklanmış dilimlerini beslenmiş olarak sürdürmek demektir. Ara ara aç kalmak, kilo vermekte etkili ve kanıtlanmış bir yoldur. Kısa bir zaman diliminde yemeyi kısıtlamanız kalori alımınızı azaltabilir. 16 saatlik bir özlem dilimi ardından 8 saatlik beslenme dilimi, 20 saatlik bir istek dilimi ardından 4 saatlik besin dilimi gibi protokoller uygulanabilir. Bu diyetin açlık diliminde alıştırma yapmayın.

7. İpuçlarını Peşine Düşüp Takip Edin, Su Alıkoyma Oranınızı Azaltın!

Karahindiba özü kullanın: Su alıkoyma oranını azaltmaya asistan olabilir.

Kahve için: Kahve sağlıklı bir kafein kaynağıdır ve yağ yakmayı artırıcı etkisi vardır.

İntoleransa geçit değil: Gluten veya süt şekeri gibi intolerans durumu olan kişiler bu besinlere ara verin. Sizi şişmiş hissettiren besinlerle beslenmeyin.

Kaynak: Kadın Güzellik Sırları, Güzellik Sırları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder