23 Mart 2017 Perşembe

Tırnak batmasına telli çare

Genellikle baş parmaklarda görülen çivi batması, hatalı kesme, hatalı kundura seçimi gibi nedenlerden meydana gelirken tel uygulaması ile acısız bir şekilde çare edilebiliyor.

Tırnak batmasına telli çare

Dermaslim Estetik ve Güzellik Merkezi Kurucusu Bihter Fidangül, çivi batmasının, genetik aşinalık, yanlış kesme veya pedikür işlemleri, hatalı kundura seçimi, travma gibi değişik nedenlerden oluşabildiğini söyledi. Çivi batmasının genel olarak baş parmaklarda görülen bir şart olduğunu dile getiren Fidangül, “Tırnak iki yanda veya tek yanda aşağıya içten kıvrılarak cilt içine dürüst uzar ve deriye gömülür” dedi.

Tırnak batmasında genel olarak birincil yakınmanın batmadan kaynaklanan acı ve gitgide artarak tırnağın uzaması sonucu batmanın artışına alt sızı olduğunu kaydeden Fidangül, “Bilhassa bu noktaya yapılan temaslarda ve zorlamalarda sancı artar. Tırnağın çevresinde enfeksiyon gelişebilir. Tırnak batması sorunu doktorumuzun tıbbi değerlendirmesinden daha sonra zorunlu gördüğü şekilde tedavi edilir” diye konuştu.

“TEL UYGULAMASI İLE ACISIZ ÇARE”

Fidangül, “Tırnağın yapısı ve batığın durumu yerinde ise kliniğimizde etap sağlığı uzmanları kadar takılan plastik veya tel destekler ile tırnağın çivi yatağında düzgün uzaması çivi batığının düzeltilmesi mümkündür. Bu uygulamalar iyice acısız olup yaşam tarzınıza hiçbir kısıtlama getirmez” ifadelerini kullandı.
Alımlılık Merkezi Kurucusu Bihter Fidangül uygulamakta oldukları tel ve bant sistemlerini şöyle sıraladı:

“3TO Tel uygulaması: Batık ve roll-on tırnaklar 3TO tel sistemi ile başarı ile tedavi edilmektedir. Tırnak civarda ancak doku iltihaplanmış olduğu durumlarda da 3TO tel sistemi rahatlıkla kullanılmaktadır. 3TO sistemi 3 parçadan oluşup, uçlarındaki küçük kancalar tırnak kenarlarına yerleştirilip tırnağın orta kısmında bir halka ile birbirine bağlanır. Böylece tırnağın batan kısımları hafifçe kaldırılarak çevre doku rahatlatılır. Bu sistemle tırnağın doğal uzaması desteklenmiş olup tırnak içten şekle getirilir. Bu çare 3TO eğitimini almış bacak sağlığı uzmanlarımız göre uygulanmaktadır.

VHO Tel Uygulaması: Batık ve roll-on tırnaklar VHO tel sistemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. VHO tel sistemi tel takma yöntemlerinin gelişmiş en son şeklidir. Başvuru en ince ayrıntısına kadar ağrısız olup, 3 parçadan oluşur uçlarındaki küçük kancalar tırnak kenarlarına yerleştirilip tırnağın orta kısmında bir halka ile birbirine bağlanır.

Bu Nedenle tırnağın batan kısımları hafifçe kaldırılarak çevre doku rahatlatılır. Bu sistemle tırnağın doğal uzaması desteklenmiş olup tırnak dürüst şekle getirilir. Bu tedavi VHO eğitimini almış üçgenin taban olmayan kenarı sağlığı uzmanlarımız tarafından uygulanmaktadır.”

Kaynak: Kadın Güzellik Sırları, Güzellik Sırları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder